Dostavo izdelkov vršimo s pomočjo Pošte Slovenia in GLS Slovenija

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v najkrajšem možnem času in je odvisna od razpoložljivosti izdelkov. Izdelke bomo dostavili na naslov, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. V primeru, da ne želite, da vam izdelek dostavimo na vaš naslov pa si lahko na spletni strani Pošte Slovenije izberete tudi eno izmed Prevzemnih mest v katerem lahko paket prevzamete sami (poštno ležeče). Vse kar potrebujete napisati v polje s podatki za dostavo je vaše ime in priimek, ter naslov izbranega prevzemnega mesta.

Odkupnino paketa lahko ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico poštarju ali kurirju GLS. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo poštar izdal račun.

V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka Pošte Slovenije  ali GLS, ter njihov elektronski naslov . Na navedene kontaktne informacije se lahko obrnete in naročite ponovno dostavo paketa na vaš naslov ali pa se dogovorite, da vam paket dostavijo na drug naslov (kjer boste v času dostave dosegljivi). Po vaši želji se lahko z Poštarjem dogovorite tudi za dostavo paketa v vam najbližjo Prevzemno mesto.

POŠKODBA POŠILJKE

V primeru, da se pošiljka med transportom poškoduje je potrebno sprožiti reklamacijski postopek. Vsi paketi, ki jih odpremimo so ustrezno označeni in pripravljeni, zato vse škodne primere rešujemo s kurirsko službo ali Pošto Slovenije.

Poškodovano blago vam zamenjamo na podlagi dokaza o poškodovanju.

V primeru, da se opazi poškodovana pošiljka že med prevzemom, je najbolje da paket zavrnete.

Za vsa dodatna vprašanja nas kontaktirajte:
AS AN, d.o.o.
Celovška cesta 69c
1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: 080 88 10, pon. – pet. 9:00 – 17:00
e-naslov: info@planetzdravja.com